Iedereen kan poseren, ook jij

Poseren lijkt heel moeilijk, maar ik weet zeker dat je met deze tips een heel eind komt. En dat je geen Doutzen Kroes of Mark Cox bent is ook helemaal niet erg. Je kan ook tot hele mooie resultaten komen als je het niet gewend bent om te poseren. Het is belangrijk dat je ontspannen een fotoshoot ingaat. Want een fotoshoot is leuk. Met deze tips weet je van te voren waar je aan toe bent. Dus dat geeft rust. Je kunt het, ik weet het zeker! Go for it…

Met de opkomst van de mobiele telefoon is er wel heel wat veranderd. We willen onszelf zo vaak aan de buitenwereld tonen en liefst op zo’n mooi mogelijke manier. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van selfies. De meest populaire selfie is de o’zo populaire “duck face.” Een duck face is een fotografische pose, die bekend is op social media en vaak door jongere vrouwen wordt gemaakt. Maar als we het over zakelijke fotografie hebben is een “duck face” not done.

 

“Maar wanneer het gaat om zakelijke fotografie is het toch wel een ander verhaal!”

10 tips hoe te poseren tijdens een zakelijke fotoshoot

 

Steunen op je achterste voet

Wanneer je in de studio bent voor een zakelijke fotoshoot en de fotograaf vraagt je om te gaan staan dan gebeurt het bijna automatisch dat je twee voeten precies naast elkaar zet. En dat is natuurlijk heel logisch, maar het is niet de meest dynamische pose voor een foto. Als je wat meer steunt op je achterste voet en met je gewicht wat meer achterover leunt gebeurt dit namelijk wel.

 

Draai het lichaam weg van de camera

Als je voor de camera staat en je kijkt de fotograaf recht aan kan het voor een hele coole  indringende expressie zorgen en kan heel erg mooi zijn. Maar wanneer het voor een lichaamspose is en ook je torso op de foto komt is het mooier om je lichaam van de camera af te draaien. Je draait je lichaam iets in, je kan zelf kijken hoe dit het mooist overkomt. Ik vind het zelf wel mooi als je nog iets ziet van de andere schouder.

Gebruik van je armen

De armen zijn altijd moeilijk in een fotografie pose. Zorg dat je armen niet langs je lichaam hangen dit geeft vaak een vermoeid en niet flatteuze uitstraling. Daarom is het altijd mooier om de handen in de zij te zetten zodat de armen open zijn.

 

Stapje terug

Het woord poseren is afgeleid van het franse woord poser. Wanneer je poseert sta je model voor een fotograaf of kunstenaar en geef je jezelf een houding om aandacht te trekken en om interessant over te komen.

Richt je kin naar boven

Wanneer de kin naar boven is gericht zul je er langer uitzien en voel je jezelf een stuk zelfverzekerder.

 

Lachen

Door te lachen zal de foto er een stuk vrolijker uitzien. Hierdoor wordt de foto ook veel leuker. Je kan het beste kijken of dit ook binnen de sfeer van je bedrijf past.

 

Hoe moet je kijken

Hoe je moet kijken is altijd wat lastig maar hiervoor heb ik wel een goede tip. Wanneer je voordat de foto gemaakt wordt eerst naar beneden kijkt en dan weer net boven de lens van de camera kijkt komen je ogen weer in een neutrale stand te staan. Probeer het maar eens uit, het werkt!

 

Haar los of vast

Of je haar los of vast moet is eigenlijk een eigen keuze. Wanneer je de vorm van je gezicht mooi op de foto wilt hebben is het misschien beter om je haar vast te doen. Dit kan een staart of een knotje zijn. Maar kijk wat er het best bij jou past. Als je nooit een staart of een knotje draagt kan je dit maar beter niet doen.

Kijk boven de lens

Dit is een heel handig trucje, door boven de lens te kijken lijkt het of je recht in de lens kijkt. Als er een foto met flits gemaakt wordt is dit ook de manier om je ogen goed open te kunnen houden.

 

Gebruik van je handen

Ik vind handen in een foto erg mooi mits de handen natuurlijk overkomen. Je kan het beste de handen zo rustig mogelijk tegen het gezicht leggen. Dit moet zeker niet krampachtig overkomen.

Oefenen voor de spiegel

Een goed hulpmiddel voor een fotoshoot is om voor de spiegel te gaan staan en te kijken hoe je het meest naturel en spontaan overkomt. Dit is ter voorbereiding van de fotoshoot. En wellicht kun je bovenstaande tips meenemen naar de shoot zelf. Wanneer je de tips doorleest ga je de fotoshoot relaxed in.

 

Wanneer je interesse hebt in een zakelijke fotoshoot in de studio vul dan het contactformulier van Frisse Blick in:

 

Boek een zakelijke fotoshoot om jezelf en je bedrijf te laten zien!